למענה מיידי

התקשרו כעת: 073-7861701

אבן גבירול 30 (WeWork Ibn Gabirol)

אזרחות אמריקאית לילדים

איך משיגים אזרחות אמריקאית לילדים?

קיימות מספר אפשרויות פופולריות להעברת אזרחות אמריקאית מהורה, אזרח אמריקאי, לילדיו.

אפשרות ראשונה לקבלת אזרחות לילדים

"אזרחות מלידה" – התוקף לאפשרות זו היא במידה והורה הילדה שהה בארה"ב חמש שנים לפחות כאשר מתוכן לפחות שנתיים מעל גיל 14.

בדרך זו ההורה נדרש להוכיח את השהות שלו בארצות הברית לטובת אזרוח ילדיו.

אם מתקיים התנאי, העברת האזרחות תבוצע במדינת ישראל בקונסוליה בירושלים או בשגרירות בתל אביב.

המשמעות של אזרחות מלידה מגדירה אתכם כחייבים בהגשת דוחות, גם אם בפועל אין ברשותכם דרכון אמריקאי או תעודת אזרחות.

במידה והורי הילד הם זוג אמריקאי, חובת ההוכחה פחות נוקשת.

אפשרות שנייה לקבלת אזרחות לילדים

אזרחות אמריקאית לילדים על פי חוק הסבא –

שם החוק הוא בעצם כינוי לתיקון בחוק האמריקאי Child Citizenship Act of 2000 שמנחה אל התנאים להעברת אזרחות מההורה אל הילדים, במקרים בהם המשפחה גרה מחוץ לתחומי ארה"ב.

על פי חוק הסבא, הליך הבקשה והאזרחות מבוצע על אדמת ארה"ב, בניגוד לאפשרות הראשונה של אזרחות מלידה המבוצעת בקונסוליה האמריקאית בישראל.

חשוב לדעת- אפשרות זו מוגבלת להעברה לילדים עד גיל 18 בלבד לעומת האזרחות מלידה עבורה אין הגבלה מיוחדת של גיל.

האפשרות השלישית לקבלת אזרחות לילדים

היא באמצעות ויזת הגירה, פחות נפוצה ודורשת מעבר לארה"ב.

מה הוא השינוי בחוק המכונה – חוק הסבא?

לפני התיקון, הייתה קיימת אפשרות לאזרח ילדים שגרים מחוץ לארה"ב רק על ידי הוכחת ההורים, או על ידי בקשה מצד סבו של הילד, ונוכחות שלו, להעביר את האזרחות לנכדיו.

תיקון החוק משנת 2001 מאפשר להשתמש בשנותיו של סבו\סבתו של הילד בארצות הברית על מנת להעביר את האזרחות ללא נוכחות פיזית.

אז מי רשאי לדרוש אזרחות אמריקאית לילדיו מכוח חוק הסבא? חובה שיתקיימו כל התנאים הבאים:

1.ילד עד גיל 18

2.לפחות אחד מהוריו הוא אמריקאי

3.ההורה לא שהה 5 שנים בארצות הברית, מתוכן שנתיים מעל גיל 14 או שאין לו אפשרות להוכיח זאת

4.ההורה של ההורה(סבא/סבתא) הנו אזרח אמריקאי, חי בארצות הברית למשך 5 שנים לפחות, מתוכן שנתיים מעל גיל 14, ויש מסמכים המוכיחים זאת.